Kohti nykyaikaa -ei enää kiinteitä laitteita!

21.04.2021, Helpten

Mobiilisovellus helpottaa ajoneuvojen paikannuksessa

Mobiiliteknologian kehitys on tullut huimaa vauhtia eteenpäin. Lähes jokaiselta löytyy nykypäivänä joku mobiililaite ja myös mobiilisovellusten käyttöliittymä on tullut suurimmalle osalle käyttäjistä tutuksi. Siitä syystä myös mobiilisovelluksen käyttäminen on asiakkaan näkökulmasta nopeaa, helppoa ja vaivatonta. Monet yritykset ovat kehittäneet mobiilisovelluksia parantaakseen tuotteen tai palvelun tarjoamaa asiakaskokemusta. 

Myös Helpten Oy:llä ollaan siirtymässä nykyajan mobiilisovelluksiin entistä enemmän. Olemme vieneet eteenpäin mobiilisovelluksia ja Mobile First-ajattelua. Kehitystyön tuloksena on syntynyt mobiilisovellus, jolla voidaan korvata ajoneuvojen kiinteät telematiikkalaitteet. 

Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille tarkoitetun mobiilisovelluksen ansioista kiinteitä paikannuslaitteita ei tarvitsisi enää asentaa ajoneuvoihin, vaan mobiilisovellus hoitaisi paikannuksen. Tällä hetkellä mobiilisovellus on pilotointivaiheessa ja tavoitteissa olisi kesään mennessä saada sovellus myös julkaistua.

 

Lähde pilotoimaan ilmaiseksi uutta mobiilisovellusta

 

Etsitkö vaihtoehtoa ajoneuvojen kiinteille paikannuslaitteille? Haluaisitko kontrolloida mitä ajoja laite paikantaa? Nyt siihen on oiva mahdollisuus ja vielä ilmaiseksi. Lähde siis mukaan ilmaiseen pilotointiin. Tarjoamme nyt mahdollisuutta osallistua kokeilemaan ilmaiseksi uutta mobiilisti toimivaa paikannussovellusta. 

Sovelluksen avulla et tarvitse autoosi paikannuslaitetta erikseen, vaan sovellus toimii paikantimena. Sovelluksen avulla pääset hallitsemaan paikannusta kätevästi mobiililaitteellasi. Paikannuksen voi kytkeä päälle joko automaattisesti tai halutessaan manuaalisesti. Automaattinen paikannus tunnistaa ajoneuvon Bluetooth signaalin ja kytkeytyy päälle automaattisesti ajoneuvoon istuessa. Voitkin yhdistää automaattisen paikannuksen Bluetoothin avulla juuri sinun autoosi, jolloin paikannus ei käynnisty muissa autoissa.

Manuaalinen paikannus mahdollistaa sen, että voit itse päättää mitä ajoja halutaan paikantaa. Näin ollen voit halutessasi laittaa paikannuksen pois päältä vapaa-ajan ajoilla. Manuaalinen paikannus eroaakin kiinteistä telematiikkalaitteista tässä suhteessa, sillä jokainen pystyy itse kontrolloimaan sitä, mitä ajoja paikannetaan.

Pilotointiin on mahdollista osallistua, mikäli käytössäsi on mobiililaite, josta löytyy Android-käyttöjärjestelmä. Pilotointivaiheen jälkeen sovellus tullaan julkaisemaan molemmille Android- sekä iOS-käyttöjärjestelmille. Yhteystiedot pilotointiin liittyen löytyy blogin alhaalta. 


Mitä hyötyä on mobiilisovelluksesta?

 

Mobiilisovellus helpotta, nopeuttaa ja antaa vaihtoehtoja enemmän verrattuna kiinteään paikannuslaitteeseen. Mobiilisovellus nopeuttaa palvelun asennusta, sillä kiinteitä laitteita ei tarvitse asentaa autoihin. Mobiilisovellus myös mahdollistaa kuljettajan automaattisen sekä manuaalisen paikannuksen kytkemisen. 

Monissa tapauksissa ajoneuvon kuljettaja ei haluaisi, että kiinteä paikannuslaite paikantaa myös vapaa-ajan ajot. Tähän haasteeseen löytyy nyt ratkaisu mobiilisovelluksesta. Mobiilisovelluksen avulla paikannuksen voi halutessaan kytkeä manuaalisesti, jolloin paikannusta ei tarvitse laittaa päälle vapaa-ajan ajojen ajaksi.

Mobiilisovelluksen helppous on myös yksi merkittävistä hyödyistä. Melkein jokaiselta löytyy nykypäivänä mobiililaite, jota pidetään suurin osa ajasta myös mukana. Palveluita ja tuotteita käyttävät asiakkaat ovat jo tottuneet siihen, että lähes jokaiseen asiaan on saatavilla jonkinlainen mobiilisovellus. Tämän myötä uskomme myös käyttäjäkokemuksen paranevan, sillä pystymme tarjoamaan lisää nykyaikaisia mahdollisuuksia.

 

Ota yhteyttä!

 

Heräsikö kysyttävää mobiilisovelluksesta tai olisit kiinnostunut osallistumaan pilotointiin? Siinä tapauksessa ota yhteyttä: helpten@helpten.fi


 

-