AJANKOHTAISTA

LIIKETOIMINTAKAUPPA

04.08.2021, Meillä tapahtuu

Helpten on myynyt paikannus-liiketoiminnan Abax Finland Oy:lle. Siirtyvät palvelut ovat Helpten Private, Helpten Pro, Helpten Quick ja Helpten Track and Trace.

Käyttäjien kannalta mikään ei muutu palvelujen käytössä. Asiakaspalvelun ja teknisen tuen yhteystiedot säilyvät ennallaan.

Laskutuksessa laskun lähettäjän tiedot vaihtuvat. Maksut tehdään edelleen Lähirahoituksen tilille.

Yhdistyneellä yhtiöllä on entistä paremmat mahdollisuudet tarjota teille entistä innovatiivisimpia ratkaisuja.

ABAX on Euroopan nopeimmin kasvava telematiikkayritys, jolla on korkealaatuinen ohjelmisto ja laitteet, jotka on kehitetty yrityksen sisällä. Palvelumme auttavat asiakkaita tehostamaan toimintaansa ja säästämään kustannuksia erinomaisen SaaS (Software as a Service) -palvelun avulla.

Lue lisää https://www.abax.com/fi

Abax paikannuslaitteet.Lisätietoja:

Olli Oivanen
Commercial Director, ABAX Finland Oy
p. +358 44 055 7919
ooi@abax.fi

Rauno Toivonen
Toimitusjohtaja, Helpten Oy
p. +358 500 47 8989
rauno.toivonen@helpten.fi

Lue lisää »

Helpten Pro Mobile -käyttöliittymän uudistus

24.05.2021, Helpten

 

Helpten Pro-palvelu toimii tuotantoajoneuvoille ajopäiväkirjana. Pro-palvelu kirjaa ajot, mahdollistaa mahdollistaa ajoreittien selailun sekä yksinkertaisesti helpottaa kaluston hallintaa. Nyt teemme kaluston hallinnasta entistäkin helpompaa, sillä kuluneen kevään aikana olemme valmistelleet Pro-palvelun mobiilisovelluksesta uuden version.

Helpten Pro Mobile -käyttöliittymän uudistuksen takana oli havaittu tarve entistä selkeämmälle ja helppokäyttöisemmälle sovellukselle. Pääpointtina uudistuksessa otettiin huomioon käyttäjäkokemuksen parantaminen, mutta myös kokonaisvaltainen sovelluksen kehittäminen ja vieminen eteenpäin. Uusi mobiilisovellus mahdollistaa nyt Fleet Managereiden, kalustovastaavien sekä kuljettajien entistäkin helpomman kaluston hallinnan. 

Uudistettu tuotantoajoneuvojen mobiilisovellus on tulossa julki toukokuussa 2021. Viime kevään aikana olemmekin tuoneet markkinoille monia uudistuksia niin ajopäiväkirjoissa, kaluston hallinnassa kuin arvokkaiden esineiden seurannassa. Uudistukset näkyvät käyttöliittymissä sekä osittain myös kokonaan uusien tuotteiden muodossa. 

 

Mobiilisovellusten uudistamiseen etenee vauhdilla

 

Digitaalisten alustojen jatkuvan muutoksen, ohjelmistojen kehittymisen sekä markkinoiden vaatimusten johdosta mobiilisovellusten päivittäminen ja uudistaminen on väistämätöntä. Näin me ajattelemme Helptenillä.

Taataksemme asiakkaillemme entistä parempaa palvelua ja helpompaa käyttäjäkokemusta, pitää meidän uudistua myös digitaalisten alustojen myötä. Asiakkaidemme palaute otetaan vastaan, jonka avulla pystymme kehittämään toimintaamme siihen suuntaan, mikä on asiakaskuntamme tarve. Asiakaspalautteiden ansiosta huomasimmekin tarpeen myös mobiilisovellusten uudistamisessa.

Helpten Pro Mobile-palvelun uudistaminen oli jatkoa jo aiemmin uudistetulle paikantavalle mobiilisovellukselle. Kyseisen uudistuksen taustalla oli tarjota asiakkaille kiinteän telematiikkalaitteen tilalta mahdollisuutta paikantaa ja kirjata ajoja mobiililaitteen paikannukseen perustuen. Kyseinen uudistus sai hyvän vastaanoton, sillä se koettiin heti tarpeelliseksi.

 

Web-käyttöliittymän uudistus jo käynnissä

 

Mobiilisovelluksien uudistukset eivät suinkaan ole ainoat kehityskohteet tänä keväänä, vaan jatkoa on tulossa myös muihin digitaalisiin alustoihin. Uskomme, että jatkuva digitaalisten tuotteiden kehitys tuo aikaan kiitosta nykyisiltä asiakkailtamme sekä myös herättää mielenkiintoa myös uudessa asiakaskunnassa.

Helpten Pro Mobile -sovelluksen uudistuksen myötä uudistamme nyt myös tuotantoajoneuvojen web-käyttöliittymää. Teemme web-käyttöliittymästä selkeämmän, toimivamman ja asiakaslähtöisemmän. Tässäkin suhteessa alustan kehityksen taustalla on parantaa asiakkaidemme käyttäjäkokemusta ja sitä kautta parantaa asiakkaidemme tyytyväisyyttä sekä omaa kilpailukykyä tuomalla markkinoille uusia trendikkäitä ratkaisuja kaluston hallintaan.


Heräsikö kysyttävää Pro-palvelustamme tai uudistetuista mobiilisovelluksistamme? Siinä tapauksessa ota yhteyttä: helpten@helpten.fi

 

Lue lisää »

Digitaalinen palvelu pitää sinut kartalla autojen katsastuksista ja huolloista

06.05.2021, Helpten

Katsastus- ja huoltomuistutukset

 

Tuntuuko työsuhdeautojen hallinta mahdottomalta? Elättekö epäselvyydessä autojenne katsastus- ja huoltoajankohdista? Helptenin digitaalinen palvelu tuo helpotusta kaluston hallintaan. 

Digitaalinen kaluston hallintapalvelu selkeyttää ja nopeuttaa yrityksen kalustovastaavan työtä, sillä kaikki tiedot löytyvät kätevästi yhdestä paikasta. Pysyt kartalla siitä, mitä autoja yrityksellä on käytössä sekä milloin autojenne katsastus- ja huoltoajankohdat ovat.

Digitaalinen kaluston hallintapalvelu toimii täysin verkossa, jolloin näet helposti tietokoneen tai mobiilin näytöltä listauksen autoistasi. Palvelu nostaa esiin autot, jotka tarvitsevat toimenpiteitä, jolloin käyttäjän on helpompi seurata autojen tilannetta. Saat palvelusta myös sähköpostimuistutukset lähenevistä katsastus- ja huoltotoimenpiteistä.

 

Älykästä huolenpitoa yrityksien autoille – säästä aikaa ja rahaa

 

Digitaalisten työkalujen käyttö hyödyttää yritystä säästämällä työntekijöiden aikaa. Myös tässä tapauksessa digitaalinen kaluston hallintatyökalu lisää tehokkuutta ja säästöjä manuaalisen työn vähentymisen kautta.

Yhteiskäyttöautot ovat yleistyvä trendi monessa yrityksessä. Yhteiskäyttöautojen yleistyminen vaatii myös oikeat työvälineet ajoneuvo-omaisuuden hallintaan. Helptenin kaluston hallintapalvelun avulla yhteiskäyttöautojen hallinnointi helpottuu huomattavasti.

Yrityksen kaluston hallinnasta vastaavan työ helpottuu, selkiytyy ja nopeutuu kaluston hallintatyökalun johdosta, sillä tietoja ei tarvitse muistaa ulkoa tai etsiä eri paikoista. Kaluston hallinnasta vastaava näkee yhdellä silmäyksellä autojen tiedot, huolto- ja katsastustilanteen sekä huoltohistorian. Kaikki autoihin liittyvä data löytyykin kätevästi yhdestä paikasta.

Autojen huolto- ja katsastusajankohtia ei myöskään tarvitse muistaa ulkoa. Käyttöliittymä lähettää sähköpostimuistutukset autojen lähenevistä katsastuksista ja huolloista sekä varatuista katsatus- ja huoltoajoista. Vähentämällä muistettavien asioiden määrää, voidaan helpottaa kalustovastaavan työtä.

 

Digitaalinen palvelu autojen hallintaan

Yksinkertainen ja helppo käyttöönotto

 

Palvelu on helppo ja nopea ottaa käyttöön. Verkkopohjainen ratkaisu ei vaadi ohjelmien asennusta tietokoneeseen ja se toimii myös mobiililaitteissa.

Palvelu käyttää Trafin liittymää, josta se tuo katsastustiedot autoista. Palvelu kertoo autojen rekisterinumeron, kuljettajatiedot, yhteyshenkilötiedot, kotikorjaamotiedot, katsastusajankohtan, mittarilukeman sekä kuukauden ajetut kilometrit.

Palvelun ominaisuuksiin kuuluu jaettu näkymä ajoneuvojen tietoihin. Jaettu näkymä yhdistää auton, auton käyttäjän, ajoneuvoista vastaavan ja huoltokorjaamon sekä tehostaa näin ollen toimintaa. 

 

Palvelu kehittyy edelleen 2021

 

Katsastus- ja huoltohistorian sekä muistutusten lisäksi tuomme palveluun lisäominaisuuksia. Mikäli yrityksessä on käytössä leasing-auto sopimuksella, voidaan palveluun integroida myös sopimuskausien pituudet, jolloin ne on myös kätevästi samassa paikassa kuin muu kaluston hallinta.Lisämahdollisuutena kaluston hallinnan hoito voidaan myös ulkoistaa huoltokorjaamoille. 

Heräsikö kysyttävää huolto- ja katsastusmuistutuksista tai olisit kiinnostunut kuulemaan lisää? Siinä tapauksessa ota yhteyttä: helpten@helpten.fi


 

Lue lisää »

Arvokkaiden esineiden seurantapalvelu paikantaa kallisarvoisen omaisuutesi

28.04.2021, Helpten

Arvokkaiden esineiden seuranta

Ei enää turhaa etsimistä työmailla! Arvokkaiden esineiden seurantapalvelun avulla näet mobiililaitteen tai tietokoneen näytöltä, missä kallisarvoinen omaisuutesi sijaitsee.  


Arvokkaiden esineiden seurantapalvelu on yrityksen virtalähteettömien esineiden seurantaa tarkoitettu paikkatietopalvelu. Palvelu on helppo asentaa akkukäyttöisen telematiikkalaitteen ansiosta. Säänkestävä seurantalaite toimii jopa vuosia, eikä se tarvitse virtalähdettä toimiakseen.  


Palvelun avulla voit kätevästi seurata arvokkaiden esineiden reittejä reaaliajassa sekä nähdä, milloin ne ovat tuottavassa työssä. Seurantapalvelu kertoo myös päivän aikana ajetut reitit ja ajokilometrit.  


 

Mitä lisäarvoa uusi palvelumme tuo?

 


Rahaa ja aikaa säästyy, koska omaisuutta ei tarvitse enää etsiä. Hakutoiminnolla haet osoitetta lähinnä olevat esineet nopeasti. Arvokkaiden esineiden seurantapalvelun avulla pystyt myös varmistamaan, että esineesi ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Palvelun kartalta näet eri värein merkittynä, mitkä esineet ovat käytössä ja mitkä eivät.

Palvelu tuokin lisäarvoa ja helpotusta työnjohdon työhön, mutta sillä on myös muitakin hyötyjä. Arvokkaiden esineiden seurantapalvelu auttaa suojaamaan kallisarvoista omaisuutta, sillä tiedät paikantimen avulla sijainnin reaaliajassa. Tästä ominaisuudesta hyödyt myös esimerkiksi varkaus- ja onnettomuustilanteissa, joissa on ensiarvoisen tärkeää tietää esineiden sijainti mahdollisimman nopeasti.

Yksi palvelumme isoista hyödyistä on myös sen pitkä käyttöikä. Virtalähteettömiin esineisiin asennettava kiinteä paikannuslaite toimii jopa vuosia, sillä paikantava laite on akkukäyttöinen. Laitteesta on saatavilla kahta eri vaihtoehtoa, laite joka soveltuu kuiviin ja pölyttömiin tiloihin sekä laite, joka soveltuu vaativiin olosuhteisiin. Vaativiin olosuhteisiin tarkoitettu telematiikkalaite on tarkoitettu märkiin ja pölyisiin tiloihin, joissa tarvitaan IP67-luokitus.

 

 

Palvelu muodostuu virtalähteettömään esineeseen asennettavasta telematiikkalaitteesta ja internetportaalista

 


Arvokkaiden esineiden seurantapalvelu toimii niin, että seurattavaan esineeseen asennetaan akkukäyttöinen telematiikkalaite. Telematiikkalaite kirjaa tietoja sijainnista, liikkumisesta, seisauksista ja kilometreistä. Laite lähettää tiedot gsm-verkon kautta Helptenin palvelimelle. Palvelun käyttäjä on yhteydessä Helptenin palvelimeen internetin välityksellä.

Palvelun aloittaminen on helppoa, sillä käyttäjän ei tarvitse asentaa mitään ohjelmia tietokoneeseen. Käytettävä ohjelma on nimittäin täysin selainpohjainen. Tämä mahdollistaa sen, että käyttäjällä on mahdollisuus tarkastella esineiden sijainteja ja reittejä miltä internetyhteyden ja -selaimen omaavalta laitteelta tahansa.

Mihin laite voidaan asentaa?


Kiinteä telematiikkalaite on mahdollista asentaa suuriin- tai keskisuuriin esineisiin, minkä liikehdintää ja sijaintia halutaan seurata. Seurantapalvelu soveltuu mainiosti esimerkiksi erilaisten työkoneiden, generaattorien, nostureiden, konttien, peräkärryjen, kaapelikärryjen sekä muun kallisarvoisen omaisuuden seurantaan.

Aikaisempiin paikannusratkaisuihin verrattuna, arvokkaiden esineiden seurantapalvelu eroaa siinä, että seurattavassa esineessä ei tarvitse olla virtalähdettä. Asennettava akkukäyttöinen telematiikkalaite toimii akulla jopa vuosia ja näin ollen paikantaa laitteesi ilman virtalähdettä.

Mikäli laitteestasi kuitenkin löytyy virtalähde, tarjoamme myös paikannusratkaisua perustuen virtalähteestä otettavaan virtaan. Jatkuvan virtalähteen lisäetu on se, että voidaan seurata, mitä esineillä tehdään sen lisäksi, että on sijainti tiedossa.

Heräsikö kysyttävää arvokkaiden esineiden seurantapalvelusta tai olisit kiinnostunut kuulemaan lisää? Siinä tapauksessa ota yhteyttä: helpten@helpten.fi 


Lue lisää »

Kohti nykyaikaa -ei enää kiinteitä laitteita!

21.04.2021, Helpten

Mobiilisovellus helpottaa ajoneuvojen paikannuksessa

Mobiiliteknologian kehitys on tullut huimaa vauhtia eteenpäin. Lähes jokaiselta löytyy nykypäivänä joku mobiililaite ja myös mobiilisovellusten käyttöliittymä on tullut suurimmalle osalle käyttäjistä tutuksi. Siitä syystä myös mobiilisovelluksen käyttäminen on asiakkaan näkökulmasta nopeaa, helppoa ja vaivatonta. Monet yritykset ovat kehittäneet mobiilisovelluksia parantaakseen tuotteen tai palvelun tarjoamaa asiakaskokemusta. 

Myös Helpten Oy:llä ollaan siirtymässä nykyajan mobiilisovelluksiin entistä enemmän. Olemme vieneet eteenpäin mobiilisovelluksia ja Mobile First-ajattelua. Kehitystyön tuloksena on syntynyt mobiilisovellus, jolla voidaan korvata ajoneuvojen kiinteät telematiikkalaitteet. 

Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille tarkoitetun mobiilisovelluksen ansioista kiinteitä paikannuslaitteita ei tarvitsisi enää asentaa ajoneuvoihin, vaan mobiilisovellus hoitaisi paikannuksen. Tällä hetkellä mobiilisovellus on pilotointivaiheessa ja tavoitteissa olisi kesään mennessä saada sovellus myös julkaistua.

 

Lähde pilotoimaan ilmaiseksi uutta mobiilisovellusta

 

Etsitkö vaihtoehtoa ajoneuvojen kiinteille paikannuslaitteille? Haluaisitko kontrolloida mitä ajoja laite paikantaa? Nyt siihen on oiva mahdollisuus ja vielä ilmaiseksi. Lähde siis mukaan ilmaiseen pilotointiin. Tarjoamme nyt mahdollisuutta osallistua kokeilemaan ilmaiseksi uutta mobiilisti toimivaa paikannussovellusta. 

Sovelluksen avulla et tarvitse autoosi paikannuslaitetta erikseen, vaan sovellus toimii paikantimena. Sovelluksen avulla pääset hallitsemaan paikannusta kätevästi mobiililaitteellasi. Paikannuksen voi kytkeä päälle joko automaattisesti tai halutessaan manuaalisesti. Automaattinen paikannus tunnistaa ajoneuvon Bluetooth signaalin ja kytkeytyy päälle automaattisesti ajoneuvoon istuessa. Voitkin yhdistää automaattisen paikannuksen Bluetoothin avulla juuri sinun autoosi, jolloin paikannus ei käynnisty muissa autoissa.

Manuaalinen paikannus mahdollistaa sen, että voit itse päättää mitä ajoja halutaan paikantaa. Näin ollen voit halutessasi laittaa paikannuksen pois päältä vapaa-ajan ajoilla. Manuaalinen paikannus eroaakin kiinteistä telematiikkalaitteista tässä suhteessa, sillä jokainen pystyy itse kontrolloimaan sitä, mitä ajoja paikannetaan.

Pilotointiin on mahdollista osallistua, mikäli käytössäsi on mobiililaite, josta löytyy Android-käyttöjärjestelmä. Pilotointivaiheen jälkeen sovellus tullaan julkaisemaan molemmille Android- sekä iOS-käyttöjärjestelmille. Yhteystiedot pilotointiin liittyen löytyy blogin alhaalta. 


Mitä hyötyä on mobiilisovelluksesta?

 

Mobiilisovellus helpotta, nopeuttaa ja antaa vaihtoehtoja enemmän verrattuna kiinteään paikannuslaitteeseen. Mobiilisovellus nopeuttaa palvelun asennusta, sillä kiinteitä laitteita ei tarvitse asentaa autoihin. Mobiilisovellus myös mahdollistaa kuljettajan automaattisen sekä manuaalisen paikannuksen kytkemisen. 

Monissa tapauksissa ajoneuvon kuljettaja ei haluaisi, että kiinteä paikannuslaite paikantaa myös vapaa-ajan ajot. Tähän haasteeseen löytyy nyt ratkaisu mobiilisovelluksesta. Mobiilisovelluksen avulla paikannuksen voi halutessaan kytkeä manuaalisesti, jolloin paikannusta ei tarvitse laittaa päälle vapaa-ajan ajojen ajaksi.

Mobiilisovelluksen helppous on myös yksi merkittävistä hyödyistä. Melkein jokaiselta löytyy nykypäivänä mobiililaite, jota pidetään suurin osa ajasta myös mukana. Palveluita ja tuotteita käyttävät asiakkaat ovat jo tottuneet siihen, että lähes jokaiseen asiaan on saatavilla jonkinlainen mobiilisovellus. Tämän myötä uskomme myös käyttäjäkokemuksen paranevan, sillä pystymme tarjoamaan lisää nykyaikaisia mahdollisuuksia.

 

Ota yhteyttä!

 

Heräsikö kysyttävää mobiilisovelluksesta tai olisit kiinnostunut osallistumaan pilotointiin? Siinä tapauksessa ota yhteyttä: helpten@helpten.fi


 

Lue lisää »

-