Arvokkaiden esineiden seurantapalvelu paikantaa kallisarvoisen omaisuutesi

28.04.2021, Helpten

Arvokkaiden esineiden seuranta

Ei enää turhaa etsimistä työmailla! Arvokkaiden esineiden seurantapalvelun avulla näet mobiililaitteen tai tietokoneen näytöltä, missä kallisarvoinen omaisuutesi sijaitsee.  


Arvokkaiden esineiden seurantapalvelu on yrityksen virtalähteettömien esineiden seurantaa tarkoitettu paikkatietopalvelu. Palvelu on helppo asentaa akkukäyttöisen telematiikkalaitteen ansiosta. Säänkestävä seurantalaite toimii jopa vuosia, eikä se tarvitse virtalähdettä toimiakseen.  


Palvelun avulla voit kätevästi seurata arvokkaiden esineiden reittejä reaaliajassa sekä nähdä, milloin ne ovat tuottavassa työssä. Seurantapalvelu kertoo myös päivän aikana ajetut reitit ja ajokilometrit.  


 

Mitä lisäarvoa uusi palvelumme tuo?

 


Rahaa ja aikaa säästyy, koska omaisuutta ei tarvitse enää etsiä. Hakutoiminnolla haet osoitetta lähinnä olevat esineet nopeasti. Arvokkaiden esineiden seurantapalvelun avulla pystyt myös varmistamaan, että esineesi ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Palvelun kartalta näet eri värein merkittynä, mitkä esineet ovat käytössä ja mitkä eivät.

Palvelu tuokin lisäarvoa ja helpotusta työnjohdon työhön, mutta sillä on myös muitakin hyötyjä. Arvokkaiden esineiden seurantapalvelu auttaa suojaamaan kallisarvoista omaisuutta, sillä tiedät paikantimen avulla sijainnin reaaliajassa. Tästä ominaisuudesta hyödyt myös esimerkiksi varkaus- ja onnettomuustilanteissa, joissa on ensiarvoisen tärkeää tietää esineiden sijainti mahdollisimman nopeasti.

Yksi palvelumme isoista hyödyistä on myös sen pitkä käyttöikä. Virtalähteettömiin esineisiin asennettava kiinteä paikannuslaite toimii jopa vuosia, sillä paikantava laite on akkukäyttöinen. Laitteesta on saatavilla kahta eri vaihtoehtoa, laite joka soveltuu kuiviin ja pölyttömiin tiloihin sekä laite, joka soveltuu vaativiin olosuhteisiin. Vaativiin olosuhteisiin tarkoitettu telematiikkalaite on tarkoitettu märkiin ja pölyisiin tiloihin, joissa tarvitaan IP67-luokitus.

 

 

Palvelu muodostuu virtalähteettömään esineeseen asennettavasta telematiikkalaitteesta ja internetportaalista

 


Arvokkaiden esineiden seurantapalvelu toimii niin, että seurattavaan esineeseen asennetaan akkukäyttöinen telematiikkalaite. Telematiikkalaite kirjaa tietoja sijainnista, liikkumisesta, seisauksista ja kilometreistä. Laite lähettää tiedot gsm-verkon kautta Helptenin palvelimelle. Palvelun käyttäjä on yhteydessä Helptenin palvelimeen internetin välityksellä.

Palvelun aloittaminen on helppoa, sillä käyttäjän ei tarvitse asentaa mitään ohjelmia tietokoneeseen. Käytettävä ohjelma on nimittäin täysin selainpohjainen. Tämä mahdollistaa sen, että käyttäjällä on mahdollisuus tarkastella esineiden sijainteja ja reittejä miltä internetyhteyden ja -selaimen omaavalta laitteelta tahansa.

Mihin laite voidaan asentaa?


Kiinteä telematiikkalaite on mahdollista asentaa suuriin- tai keskisuuriin esineisiin, minkä liikehdintää ja sijaintia halutaan seurata. Seurantapalvelu soveltuu mainiosti esimerkiksi erilaisten työkoneiden, generaattorien, nostureiden, konttien, peräkärryjen, kaapelikärryjen sekä muun kallisarvoisen omaisuuden seurantaan.

Aikaisempiin paikannusratkaisuihin verrattuna, arvokkaiden esineiden seurantapalvelu eroaa siinä, että seurattavassa esineessä ei tarvitse olla virtalähdettä. Asennettava akkukäyttöinen telematiikkalaite toimii akulla jopa vuosia ja näin ollen paikantaa laitteesi ilman virtalähdettä.

Mikäli laitteestasi kuitenkin löytyy virtalähde, tarjoamme myös paikannusratkaisua perustuen virtalähteestä otettavaan virtaan. Jatkuvan virtalähteen lisäetu on se, että voidaan seurata, mitä esineillä tehdään sen lisäksi, että on sijainti tiedossa.

Heräsikö kysyttävää arvokkaiden esineiden seurantapalvelusta tai olisit kiinnostunut kuulemaan lisää? Siinä tapauksessa ota yhteyttä: helpten@helpten.fi 


-